Afbeelding overzicht Lelycentre

Nieuwsoverzicht

Openbaar gebied Lelycentre

Opknappen openbare ruimte Lelycentre

20 december 2022

De komende jaren zal het openbaar gebied in het Lelycentre opgeknapt worden. Zodat het geheel aansluit op de ontwikkelde locaties en past bij een prettige omgeving om te wonen, te werken en te verblijven.

Afbeelding straatpaastor Charissa Kok

In gesprek met de eerste straatpastor van Lelystad

18 april 2022

Sinds december 2020 heeft Lelystad een straatpastor. Charissa Kok wil Lelystedelingen een luisterend oor bieden en helpen waar nodig. Of de inwoners van Lelystad nu met zingevingsvragen rondlopen of behoefte hebben aan een luisterend oor. Met spreekuren bij inloophuizen als Open Haven en de Waterwijk en de Ontmoetingsplek BinnenInn is zij voor alle inwoners beschikbaar. Ook het Lelycentre is een belangrijk stukje Lelystad voor Charissa. Zij vertelt over haar werk als straatpastor en de ontwikkelingen in dit specifieke gebied.

Ontwerp appartementengebouwen Woonfront Maerlant

Informatieavond herontwikkeling Maerlant goed bezocht

11 maart 2022

Ontwikkelaar Woonfront Maerlant is van plan kantoorpanden aan het Maerlant 2, 16,16A en het Maerlanthuis te slopen. Hiervoor in de plaats komen dan twee gebouwen met appartementen. Woonfront organiseerde hiervoor een informatieavond op donderdag 10 maart om de plannen te presenteren. De ontwikkelaar, architect en landschapsarchitect lichtten de plannen toe en gingen met bewoners in gesprek. Er was veel belangstelling.