Afbeelding overzicht Lelycentre

Update Ontwikkellocaties Lelycentre

20 juli 2023

De afgelopen periode zijn er verschillende ontwikkelingen geweest in het gebied Lelycentre. Sommige waren zichtbaar, anderen gebeurden achter de schermen. Zo zijn er gesprekken geweest met de ontwikkelaar van de ontwikkellocatie Woonfront Maerlant (Maerlant 2 t/m 19). Volgens de plannen komen op deze plek, na de sloop van het gebouw, in totaal 260 huurwoningen terug.

Dit voorjaar kon gestart worden met de bouw, maar er zijn enkele wijzigingen op het oorspronkelijke plan. Dat heeft vooral te maken met het aantal woningen en de huidige markt. Samen met de gemeente wordt gekeken wat er nodig is om het proces te versnellen, zodat de bouw kan starten. Zodra hierover meer bekend is, wordt u daarover geïnformeerd.

Appartementencomplex op locatie Zuiderwagenplein 1

Het voormalige politiebureau in het Lelycentre wordt omgevormd naar een appartementencomplex met 42 appartementen. De vergunning is verleend zodat de verbouwing van het gebouw naar woningen van start mag gaan. Het is aan de ontwikkelaar om met zijn plannen te beginnen.

Deel winkelcentrum ’t Lelycentre heeft een nieuwe eigenaar

Een deel van het winkelcentrum, waar onder meer Dekamarkt is gevestigd, is verkocht aan een nieuwe eigenaar: De Hoge Dennen Vastgoed. De Hoge Dennen is aan het verkennen hoe dit deel van het centrum in de toekomst aangepast en verbeterd kan worden. Op dit moment kijkt de gemeente samen met De Hoge Dennen naar de mogelijkheden.

In het winkelcentrum wordt deze maand de etalage naast Lunchroom Harrels weer aangevuld met nieuwe informatie over het project Lelycentre Bouwt.

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht