Afbeelding overzicht Lelycentre

Een fijne plek om klanten op maat te adviseren

19 juli 2023

Op een centrale plek in winkelcentrum ’t Lelycentre is sinds februari van dit jaar Bespanracket.nl gevestigd. “Het is een fijne plek, goed bereikbaar en veel parkeerruimte in de buurt. Bovendien kunnen de mensen van alle kanten mijn winkel goed zien,” zegt ondernemer Jordie Bos. Vanuit de racketspeciaalzaak bespant Jordie rackets en verkoopt hij een uitgebreid assortiment aan artikelen voor tennis, squash, badminton, padel en tafeltennis. Daarnaast bespant Jordie op toernooien waaronder op het ATP/WTA grastoernooi in Rosmalen ‘De Libema Open’ en werkt hij samen met allerlei sportverenigingen. “Een mooie combinatie.”

Op meerdere plekken gekeken, maar deze locatie sprong eruit

“Omdat ik kennis en expertise in de sportwinkels miste, ben ik uit voorliefde voor tennis in 2013 voor mijzelf begonnen onder de naam Bespanracket.nl. Gewoon vanuit huis, waarbij ik met een professioneel bespanapparaat de rackets bespande. Ook verkocht ik er al snel allerlei producten bij, waardoor ik een webshop startte. In Mei 2022 raakte ik geblesseerd waardoor ik 4 maanden niet heb mogen werken, hierdoor had ik meer tijd om na te denken over mijn toekomst. Wat wilde ik nou nog meer? Waar kon ik nog meer mijn ei in kwijt en mijn klanten mee bedienen? Het idee voor de winkel werd geboren. Ik heb op meerdere plekken in Lelystad gekeken, voor mij sprong het Lelycentre eruit. Bovendien werd ik getipt door de buren van deze locatie. De Korenschoof ging weg en ze dachten dat winkelpand misschien wel iets voor mij zou zijn. Het pand is van binnen op sommige onderdelen helemaal opgeknapt, zodat ik er weer even tegenaan kan,” aldus Jordie.

Advies op maat is belangrijk

Jordie is professioneel en gediplomeerd Pro Master bespanner en heeft advisering hoog in het vaandel staan. Klanten komen van ver om zich door hem te laten adviseren en een racket aan te schaffen. Jordie: “Ik vind het erg belangrijk om een gesprek te hebben met de speler voor wie het racket is. Het is geen pakje suiker dat je koopt. Hoe speel je, zijn er blessures, waar is verder behoefte aan? Allemaal belangrijk om te weten om het juiste racket met de juiste gripmaat te kiezen. Soms komen mensen speciaal voor een bepaald racket, dat uiteindelijk helemaal niet geschikt is. Ik geef dat dan ook aan. Als ik er niet achter sta, verkoop ik het liever niet.”

Ik wil dat mensen zo lang mogelijk kunnen sporten

“Of je nu professioneel sport of puur voor de ontspanning, ik vind het fijn om daaraan bij te dragen. En dan is het belangrijk dat je sport met de juiste producten zodat het zo prettig mogelijk is. De basis moet goed zijn. Iemand die zich al neergelegd heeft bij bepaalde blessures, wil ik toch helpen door het racket zo te bespannen of een ander racket te kiezen waardoor het sporten nog plezieriger wordt,” zegt Jordie.

Veel betrokken ondernemers in het Lelycentre

Jordie: “Het mooie aan het Lelycentre vind ik, dat je er bijna geen ketens vindt. Er zijn vooral zelfstandig ondernemers en speciaalzaken en dat schept toch een band. Je staat er hetzelfde in. We hebben onderling ook geregeld contact, vooral de ondernemers van het deel waarin mijn winkel is gevestigd. Het gaat dan bijvoorbeeld over het gezamenlijk aanpakken van de buitenkant tot het aanschaffen van een hefboom om te parkeren achter de winkels. Er is veel bereidheid om samen dingen op te pakken en daar begint het wel mee.”

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht