Afbeelding overzicht Lelycentre

Nieuwsoverzicht

Afbeelding deelnemers Burendag DNO 2021

Geslaagde burendag bij Dag- en Nachtopvang Lelystad

5 oktober 2021

Zaterdag 25 september was het burendag in Lelystad en ook bij de Dag- en Nachtopvang (DNO) in het Lelycentre. De buren van de DNO waren welkom om onder het genot van een visje en een drankje elkaar beter te leren kennen. Zo’n 75 buren uit de omgeving van het Lelycentre kwamen een kijkje nemen bij de locatie. Meer dan 25 buurtgenoten kregen een rondleiding door de opvang.

Ervaringsdeskundigen van Forzsa op pad

De ervaringsdeskundigen van Stichting Forzsa gaan in gesprek

5 oktober 2021

Vanaf juli 2021 zijn Martin, Tim en Oscar van Stichting Forzsa regelmatig in en om het Lelycentre te vinden. Ze worden inmiddels al herkend, soms met een schuchter ‘hand opsteken’ van de wijkbewoners en steeds vaker in gesprek met iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij het winkelcentrum. De mannen van Forzsa zijn dan ook zichtbaar te herkennen aan hun blauwe Forzsa jas.

Afbeelding overzicht Lelycentre

Raad stelt Beeldregieplan Lelycentre vast

4 oktober 2021

De Lelystadse gemeenteraad heeft het Beeldregieplan Lelycentre vastgesteld. Hiermee is in grote lijnen bepaald hoe de bebouwing eruit moet komen te zien en aan welke eisen dit moet voldoen.  Tegelijkertijd schetst het beeldregieplan de sfeer voor de inrichting van de openbare ruimte. In het beeldregieplan staan kaders en richtlijnen, waardoor er beter gestuurd kan worden op de kwaliteit van het gebied.