Overzicht Lelycentre

Groenhave BV

Groenhave BV houdt zich bezig met het beleggen, investeren, transformeren, exploiteren, (ver)bouwen en (her)ontwikkelen en realiseren van registergoederen, holding en beheer. Groenhave gaat het pand Zuiderwagenplein 1 herontwkkelen.

Het pand Zuiderwagenplein 1 is het vroegere politiebureau. Voorheen ook wel aangeduid met de naam gebouw Zijpestein (omdat destijds – vóór de gemeentewording van Lelystad - het openbaar lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders (ZIJP) erin gehuisvest was.

De herontwikkeling van Zuiderwagenplein 1 betreft 42 appartementen. Het pand uit de jaren '70, en onderdeel van het Smedinghuis, heeft een karakteristieke uitstraling, vanwege de structuralistische - industrialistische architectuur van het pand. De uitwendige leidingschachten zijn daarin zeer beeldbepalend. In het interieur zijn de cassettevloeren heel kenmerkend te noemen.

Door de aansluiting met het maaiveld weer ruimte te geven voor groen en de aanbouw te verwijderen keert het pand terug in de oorspronkelijke staat. Nu het pand een nieuwe levens-en gebruiksfase ingaat, zullen er wel balkons toegevoegd worden om privé buitenruimte te realiseren. Deze zullen in dezelfde stijl uitgevoerd worden als de bestaande balkons. Daarmee blijft het pand in harmonie met de rest van het ensemble van Het Smedinghuis. De prachtige loftappartementen zullen beschikken over parkeerruimten op eigen terrein alsook op een royale bergruimte per appartement in de plint.

Meer informatie op: de website van New Ton Architects.

Contact

Nieuwsoverzicht