Afbeelding overzicht Lelycentre

Nieuw fietspad langs Polderdreef is geopend

17 april 2023

Lelystad is een fietspad rijker. Het nieuwe fietspad langs de Polderdreef is vrijdag 14 april officieel geopend. Wethouder Piet van Dijk en voorzitter van de fietsersbond Ton ten Brinke namen het fietspad samen in gebruik. Het fietspad is een belangrijke schakel in het hoofdfietsnetwerk van de stad. Hiermee wordt de omgeving van het Lelycentre en de rest van de stad beter bereikbaar. Het fietspad is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Flevoland.

Wethouder Van Dijk: “Veilige en aantrekkelijke fietspaden en verbindingen zijn belangrijk in de stad. Inwoners moeten makkelijk en snel per fiets kunnen komen waar ze wezen willen, nu en in de toekomst. Dit nieuwe fietspad helpt daarbij. Het draagt ook bij aan onze ambitie om in 2026 bij de beste fietssteden van Nederland te horen. We willen inwoners uitnodigen om meer gebruik te maken van de fiets in plaats van de auto. Fietsen is goed voor het milieu en de gezondheid en natuurlijk is het dé manier om te ervaren hoe mooi Lelystad is.”

Hergebruikte materialen en oog voor duurzaamheid

Het nieuwe fietspad is veilig en goed verlicht met LED-verlichting. Bij de aanleg van het fietspad is bovendien goed gekeken naar de mogelijkheid om materialen opnieuw te gebruiken. Zo is zand dat vanuit de werkzaamheden aan de Houtribdreef is vrijgekomen en ook wat puin van de sloop van de Magic Apple uit het Stadshart gebruikt in dit project. Binnenkort worden de bermen ingezaaid met een bloemrijk mengsel.

De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen

Eind november 2022 is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden, met als doel om in mei het fietspad op te leveren. De werkzaamheden verliepen voorspoedig, waardoor het fietspad nu al klaar is. Fietsers kunnen voortaan fietsen over deze nieuwe fietsroute vanaf de Atol tot en met de rotonde bij de Parkdreef.

Verbinding fietspad Centrumbrug richting Polderdreef

Als de bouw van het Maerlant in het Lelycentre klaar is, wordt het fietspad richting de Centrumbrug aangesloten op het fietspad langs de Polderdreef. Dat is een volgende stap in de verbetering van de bereikbaarheid per fiets in Lelystad.

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht