Afbeelding overzicht Lelycentre

Informatieavond herontwikkeling Maerlant goed bezocht

11 maart 2022

Ontwikkelaar Woonfront Maerlant is van plan kantoorpanden aan het Maerlant 2, 16,16A en het Maerlanthuis te slopen. Hiervoor in de plaats komen dan twee gebouwen met appartementen. Woonfront organiseerde hiervoor een informatieavond op donderdag 10 maart om de plannen te presenteren. De ontwikkelaar, architect en landschapsarchitect lichtten de plannen toe en gingen met bewoners in gesprek. Er was veel belangstelling.

Appartementen met groene buitenruimtes

Deze ontwikkeling past binnen de plannen van de gemeente Lelystad om leegstaande kantoren rondom het Lelycentre te veranderen naar woningen. Het gaat om 260 appartementen waarvan minimaal 22 op de begane grond. De gebouwen krijgen verschillende woningtypen met groene buitenruimtes. Naast nieuwe gebouwen passen we de openbare ruimte aan met veel groen. Met deze plannen maken we in dit deel van het Lelycentre natuurinclusieve woningen. Natuurinclusief bouwen betekent dat een gebouw bijdraagt aan de lokale biodiversiteit. De aanwezigen hadden veel belangstelling voor het groen. Dat is een belangrijke factor gebleken.

Omgevingsvergunning

Het plan van Woonfront past niet in het bestemmingsplan. In een bestemmingsplan staat aangegeven wat er in een bepaald gebied is toegestaan. Om van dit plan af te kunnen wijken vraagt Woonfront een omgevingsvergunning aan.

Planning

Het is nu te vroeg om concreet iets te zeggen over de planning. Zodra er meer informatie bekend is, laten we dat weten via onze kanalen, zoals deze website en de nieuwsbrief.

De ontwerpen zijn gemaakt door en eigendom van Architectenbureau De Zwart Hond.

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht