Afbeelding overzicht Lelycentre

De perfecte plek voor onze tweede vestiging

14 januari 2022

Lijfstyle is de nieuwe lingeriezaak in het Lelycentre. Het bedrijf bestaat al ruim 25 jaar in Hoorn en opende in juni 2021 een tweede vestiging in Lelystad. De zaak is nieuw, maar voelt vertrouwd door de plek waar zij zit. Er zat namelijk al eerder een lingeriezaak in deze winkel. Annet Kwantes, eigenaresse, en Pam Wiggers, filiaalleidster, zijn zeer te spreken over de locatie en de ontwikkelingen in en rondom het Lelycentre.

Ontwikkelingen positief voor ondernemers

Enthousiast vertelt Annet waarom zij voor het Lelycentre gekozen heeft: “Deze locatie voor onze zaak in Lelystad kwam eigenlijk op ons pad door de eigenaresse die hier 30 jaar heeft gezeten. Qua ligging zit Lelystad op een mooie afstand van Hoorn. Daarnaast hebben we van tevoren marktonderzoek gedaan; daaruit werd duidelijk dat er eigenlijk weinig tot geen lingeriewinkels in Lelystad zitten. Mede hierdoor en het feit dat er al een ‘bestaande’ klantenkring was hebben wij besloten om het pand te betrekken en de zaak als het ware over te nemen. Ook het warme onthaal van de verhuurder speelde hierin een rol. Verder is de herontwikkeling van het totale gebied mooi voor ons als ondernemer. Er is veel groeipotentieel. Het feit dat de kantoorpanden worden omgebouwd tot appartementen is echt een aanvulling voor het gebied. Op deze manier worden veel mensen naar het Lelycentre getrokken, hierdoor ontstaat er meer reuring en dit zorgt voor gezelligheid en uiteindelijk ook voor omzet voor de ondernemers in het winkelgebied.”

Welkom in het Lelycentre

“Het Lelycentre heeft veel te bieden. Er is een prachtig stadspark, het centrum zit vol zelfstandig ondernemers uit verschillende branches en er wordt flink gebouwd aan extra woonruimte in het gebied. Maar je merkt ook dat mensen vanuit heel Lelystad graag naar het Lelycentre komen. Als ondernemers voelen wij ons ook direct welkom. Bij de andere winkeliers in het winkelcentrum is er veel enthousiasme over onze komst en dat is fijn om te merken. We zien hier echt mogelijkheden en openen zelfs een tweede zaak direct naast ons pand. Dit wordt een bruidszaak waar niet alleen de jurk uitgezocht kan worden, maar waar we uiteindelijk ook haar en make-up gaan verzorgen”, aldus Annet.

Lelycentre, een dorp in de stad

“Wat het hier verder fijn ondernemen maakt zijn de mensen. Ze komen voor een praatje, ontmoeting en de dagelijkse boodschappen. Je merkt dat het echt een dorp in de stad is. Iedereen is heel hecht, mensen kennen elkaar en dat is mooi om te zien” zegt Pam Wiggers, filiaalleidster. Annet vult aan: “Ja, veel vaste klanten van de vorige winkel die hier zat, komen nu bij ons. De reacties van klanten zijn positief. Zij vinden het erg leuk dat we er zijn en we worden echt omarmd.”

Lockdown

Annet: “Toen we ons gingen vestigen in Lelystad hadden we natuurlijk niet verwacht dat we weer in een lockdown terecht zouden komen. Dat maakt het niet altijd even makkelijk, maar we zitten hier echt op onze plek en gaan er iets moois van maken! En tot die tijd zijn we sowieso te vinden op www.lijfstyle.nl.

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht