Overzicht Lelycentre

Ondernemersvereniging Lelycentre

Bij de komst van de eerste Lelystedelingen in 1967, kwam er ook een winkelcentrum. Het centrum begon met een enkele ondernemer voor de eerste voorzieningen: supermarkt AH, bakker, groenteman, slager, huishoudelijke artikelen, kapper. En al snel kwamen er meerdere winkeliers die het centrum gezamenlijk opbouwden.

Het werd uiteindelijk een centrum in carré vorm, je kon dus een rondje lopen en dan had je alle winkels gehad. Jaren later werd het uitgebreid naar de omvang die het nu heeft. Het stond uiteraard in het centrum van de toenmalige woonwijken, maar de bouw in Lelystad ontwikkelde zich heel snel, waardoor er een groot centrum moest komen.

Intiem winkelcentrum

Gelukkig heeft het Lelycentre altijd zijn intieme, gezellige en dorpse karakter weten te houden. Hoewel de laatste jaren meerdere ketens erbij zijn gekomen, is er nog steeds een groot aantal zelfstandige ondernemers, die met veel plezier hun vak en ondernemerschap uitvoeren. Voor de dagelijkse boodschappen is het Lelycentre dé plek bij uitstek; een verscheidenheid aan verswinkels, zoals groenteman, bakker, twee slagers, twee supermarkten, 3 bloemenshops. Alles is overzichtelijk en makkelijk te bereiken, met voldoende parkeergelegenheid, deels gratis.
Met de komst van nieuwe woongelegenheden rondom het Lelycentre, ontstaat een levendiger en zeker mooier leefomgeving, waarbij alles dichtbij te vinden is.

Ondernemersvereniging

Winkelcentrum Lelycentre wordt vertegenwoordigd door een Ondernemersvereniging, die probeert de dagelijkse gang van zaken en activiteiten te regelen voor de ondernemers. De vereniging heeft al jaren een actieve en betrokken rol bij het centrum. Veel eigen inzet is er om e.e.a. interessant te maken voor de bezoekers en natuurlijk ook voor de ondernemers zelf. Jaarlijks zijn er drie vaste activiteiten die door bezoekers erg worden gewaardeerd: de geraniummarkt op de zaterdag voor Moederdag, de Lelycentredag (een braderie met wel 120 kramen op de 3e vrijdag van juni) en natuurlijk het jaarlijkse bezoek van Sint Nicolaas met zijn gevolg.

Als Ondernemersvereniging Lelycentre zien wij de realisering van het gebiedsplan positief tegemoet en hopen wij de nieuwe bewoners van de te realiseren appartementen en woningen snel in het winkelgedeelte van het Lelycentre te zien.

Ga naar de website van Ondernemersvereniging Lelycentre

Contact

Nieuwsoverzicht