Coriander Real Estate

Klooster van Breda BV

Het pand Eurotower aan de Noorderwagenplein 6 staat al jaren leeg. Dit komt het pand en de omgeving ervan niet ten goede. In opdracht van Coriander Real Estate, een vastgoedbelegger met vastgoed in Nederland en Duitsland, heeft new-ton Architects een plan gemaakt voor de transformatie van het pand naar een appartementengebouw. Inmiddels is de ontwikkeling van Eurotower overgedaan aan Klooster van Breda BV.

Het pand zal gerenoveerd worden en de kwaliteiten van het oorspronkelijke ontwerp worden versterkt door aanpassingen in de plint te doen.

Eurotower: 81 huurappartementen en –studio’s

Er zullen 81 wooneenheden gerealiseerd worden in het pand, bestemd voor de verhuur. De studio’s (1-kamer-woningen) en appartementen variëren in grootte van 25 tot 90 m2 gebruiksoppervlakte. Daarnaast zullen alle woningen een aparte bergruimte krijgen en wordt er een gezamenlijke inpandige fietsenruimte gerealiseerd. Op het dak komt een gezamenlijke buitenruimte met uitzicht op de omgeving en in de plint, aan de voorzijde van het pand, komt een gezamenlijke fitnessruimte. De bestaande fietsroute onder het pand door wordt uitgebreid met een voetpad voor en onder het gebouw langs. Daarmee komen de hekwerken ten behoeve van de huidige fietsenstalling te vervallen en krijgt het pand een betere uitstraling. Het gebruik en de sociale cohesie wordt daarmee ook verbeterd.

 
 
Bestaande Eurotower Impressie entree nieuwe Eurotower Impressie voorzijde nieuwe Eurotower Impressie achterzijde nieuwe Eurotower

Bekijk het filmpje van de nieuwe Eurotower op de website van new-ton Architects

Over de architect:

new-ton Architects richt zich op het ontwerpen van duurzame huisvesting. Vanaf het eerste idee, voor een particulier of bedrijf, denken wij mee om tot de beste oplossing voor een ruimtelijk vraagstuk te komen. Wij hebben niet één ontwerpstijl maar werken wel volgens bepaalde architectonische principes. Daardoor werken we altijd, samen met onze opdrachtgever, aan een resultaat wat past binnen de uitgangspunten en past in de omgeving en de functie van het object.
De laatste jaren zijn herbestemmingsprojecten ons specialisme geworden. Daarbij worden leegstaande kantoren herbestemd tot bijvoorbeeld hotel, studentenhuisvesting of appartementen. Wij willen bijdragen aan het realiseren van mooie, kwalitatief hoogwaardige bouwwerken waarbij een prettig gebruik en fijn leefklimaat belangrijke uitgangspunten zijn.
'When we build, let us think that we build for ever' - John Ruskin (1819-1900)

Contact

Nieuwsoverzicht