Afbeelding overzicht Lelycentre

Optiek Renaud: ‘De herontwikkeling helpt ons als ondernemers ook’

7 december 2021

Optiek Renaud is een van de vaste gezichten in het winkelgebied het Lelycentre. De winkel bestaat sinds 1988 en is in 2007 overgenomen door Ronald Renaud. Net zoals veel winkels in het Lelycentre hebben ook zij veel trouwe klanten vanuit heel Lelystad. Van de pioniers van Lelystad tot aan hun kinderen en kleinkinderen, maar ook mensen die nieuw in Lelystad zijn komen wonen weten hen te vinden.

Ronald Renaud zet zich in om het Lelycentre naar een hoger niveau te tillen. Zo is hij lid van het bestuur van de ondernemersvereniging en houdt hij zich bezig met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit zorgt ervoor dat het winkelgebied en de omgeving leefbaar blijft en ondernemers goed kunnen blijven ondernemen.

Perfecte locatie

Als ondernemer is Ronald erg te spreken over het winkelgebied. Ronald: “Als locatie is dit super. Het is een klein overzichtelijk centrum waar je makkelijk doorheen wandelt. Er zitten ook veel zelfstandig ondernemers en dat is wat mij betreft echt een meerwaarde. Het is niet een winkelcentrum zoals vele andere, met ketens. Wat wij persoonlijk als pluspunt zien is de parkeerplaats voor deur. Juist voor de klanten op leeftijd erg fijn, omdat wij op deze manier voor hen gemakkelijk te bereiken zijn.”

Lelystad in het klein

Potentie heeft het Lelycentre volgens Ronald zeker. Ronald: “Het gebied heeft alles. Je hebt een plek voor bewoners, voor het winkelen en voor ontspanning bij het stadspark. Alles wat Lelystad te bieden heeft, biedt het Lelycentre in het klein. Omdat het winkelcentrum kleinschalig is, biedt het kansen voor ondernemers, ook zeker voor de startende ondernemer. Het centrum is ook sterk als ‘vers centrum’. Er zit hier een slager, een viswinkel, een groenteboer en een bakker. Het zou natuurlijk mooi zijn als er winkelzaken zouden bijkomen zoals een kaasboer of een delicatessezaak, maar ook een mooie schoenenzaak zou zeker welkom zijn.”

Het Lelycentre is zoveel meer

“Het is positief dat het totale gebied verder wordt ontwikkeld en verbeterd. Als er meer woningen komen, in plaats van leegstand, straalt dat ook af op het centrum. Het geeft meer leven, meer reuring. Een fijn gevoel. Het winkelcentrum heeft een belangrijke plek in dit gebied en functie in de stad. Het wordt vaak gezien als het buurtcentrum, maar het is veel meer dan dat. Het is een ontmoetingsplek, waar je een praatje maakt en gezellig over de markt loopt. Niet iedereen kent dat, maar de mensen die hier veel komen zien dat en waarderen dat juist.”

Een schoon en gezellig winkelcentrum is daarbij voor iedereen prettig. Het winkelgebied is natuurlijk maar een onderdeel van het totaal, maar daar wil ik mij graag voor inzetten.  Ook om nieuwe mensen en ondernemers te blijven trekken. Wij zitten hier in ieder geval op een mooie plek!”

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht