Afbeelding overzicht Lelycentre

Levendig Lelycentre trekt nieuwe horecaondernemers

13 juli 2021

Het Lelycentre is een nieuwe lunchroom rijker. Vader John en dochter Jennifer van ’t Pad openden samen hun horecazaak De Versnapering aan de Plaats 13. Vorig jaar draaiden zij al vier maanden, maar op 14 oktober 2020 moesten ze weer tijdelijk sluiten door corona. Sinds eind mei is de horecazaak weer back in business. We spraken John en Jennifer op een rustige ochtend in hun zaak. Jennifer: “Normaal gesproken zou ik geen tijd hebben om te zitten, maar nu komt het toevallig goed uit.”

Passie voor horeca

De twee ondernemers zijn niet onbekend met de horeca. Jennifer: “Mijn vader had hiervoor de Beach Club op het Houtribhoekstrand in Lelystad waar ik zelf ook werkte.” John: “Nadat ik daarmee was gestopt ging het toch weer kriebelen. Ik wist dat dit pand leegstond en heb vanaf de Dominicaanse Republiek een mailtje gestuurd naar de huurbaas. Terug in Nederland heb ik mijn dochter gevraagd mee te doen en nu zitten we hier.” Jennifer: “Daar hoefde ik niet over te twijfelen. Ik heb altijd in de horeca gewerkt en het is echt mijn passie.”

Lelycentre leeft

John en Jennifer kozen weloverwogen Lelycentre als locatie. John: “Ik vind het Lelycentre heel positief en alles zit zo’n beetje vol. Op zaterdag en dinsdag leeft het nog meer met de markt. De Action tegenover ons zorgt voor veel loop en mede op hun verzoek zijn we ook zondags open. Dat is goed want op zondag hebben we ook veel gasten uit de zorginstelling. Dan zijn de kinderen op visite en komen ze even borrelen of een hapje doen.” Jennifer: “Juist omdat er meerdere dingen te doen zijn en de winkels vol zitten komen de mensen naar het Lelycentre. Mijn moeder heeft hier ook haar winkel ‘Het Mode Boetiekje’. Het Lelycentre leeft en je ziet overal mensen. Als het druk is, zetten we meer tafeltjes buiten en maken we er Franse tafereeltjes van.”

Het Lelycentre is volop in ontwikkeling. Als de openbare ruimte straks nog verder opgeknapt wordt en de leegstaande kantoren worden veranderd in woningen geeft dat nog meer reuring in het gebied.  

Amsterdamse augurken

Hoe kort ze ook nog open zijn, leuke verhalen hebben ze al genoeg. John: “Ik zag in Amsterdam een keer dat ze augurkjes en uitjes bij de tosti’s serveren. Dat leek me leuk om hier ook een keer te doen. De week erna miste een van onze vaste gasten, een echt Amsterdams vrouwtje, de augurken meteen bij haar tosti. Zegt ze op haar plat Amsterdams: ‘is de augurken pot leeg?’.” Jennifer: “Ja, echt geweldig was dat en nu krijgt ze er natuurlijk altijd augurken bij.”

Zeven dagen in de week open

De Versnapering heeft op dit moment één kok in dienst en voor de rest doen John en Jennifer het voornamelijk met zijn tweeën. Jennifer: “De lunchroom is zeven dagen in de week open. Elke dag vanaf half tien en op zondag vanaf half twaalf.” John: “Twee avonden zijn we ook open voor diner. Met koopavond op vrijdag en de zaterdag hebben we er ook bij gepakt. Dat wordt steeds drukker met rond de 30 gasten. Dat is voor hier best aardig wat, zeker als je net bent gestart.”

Langzaam groeien

Jennifer: “Tegenwoordig komen er steeds meer jonge mensen borrelen. We merken echt dat gasten ook terugkomen. Als iemand voor de eerste keer komt, dan komt die zeker nog een keer terug.” John: “We kijken wat het gaat doen. Misschien dat we op een gegeven moment de donderdagavond erbij pakken voor het diner. We hebben ervoor gekozen gewoon te beginnen en het langzaam te laten groeien.”

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht