Afbeelding overzicht Lelycentre

Lelycentre zet ervaringsdeskundig begeleiders in

6 juli 2021

Het Lelycentre heeft een aanzuigende werking op mensen met gebruikersproblematiek. Om de leefbaarheid te verbeteren en de veiligheid te vergroten start de gemeente Lelystad vanaf 6 juli met het inzetten van ervaringsdeskundig begeleiders van de organisatie Forzsa.

De begeleiders zijn zelf verslaafd geweest en geschoold in het begeleiden van mensen met een verslaving. Zij zullen de verslaafde bezoeker herkennen, door hun eigen geschiedenis en aansluiting kunnen maken vanuit hun eigen ervaring en herkenning.

De begeleiders signaleren en bieden hulp

De begeleiders willen graag in contact komen met kwetsbare (gebruikende) bezoekers van het Lelycentre, een relatie met ze opbouwen en ze toeleiden naar hulp. Dit vroegtijdig hulp kunnen bieden en ‘oog hebben voor’, zal de sociale controle in het Lelycentre verhogen en overlast verminderen.

Op dinsdag en vrijdag is er een begeleider aanwezig

De ervaringsdeskundig begeleiders van de organisatie Forzsa zijn twee dagen per week, op dinsdag en vrijdag in het Lelycentre aanwezig. Ze zijn te herkennen aan een jasje met het logo ‘Forzsa’ erop. Zij zullen gebruik maken van de faciliteiten van de Deka supermarkt in het Lelycentre. 

Samen blijven we ons inzetten voor een meer leefbaar en veilig Lelycentre.

 
   
 Martin van Duijn  Oscar van der Meer Tim Masselink
Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht