Afbeelding overzicht Lelycentre

Appartement in De Lely voelt als een sprookje

29 juli 2020

Mevrouw Fleminks en haar partner meneer De Lange wonen sinds januari 2020 in een hoekappartement aan de Plaats in het gerenoveerde deel van het Lelycentre. Hun appartement is een van de 38 woningen die onder de naam ‘De Lely’ in samenwerking met Woonzorg Flevoland door Sonneborgh, ontwikkelaar en belegger in maatschappelijk vastgoed, zijn gerealiseerd.

De 87-jarigen worden nog steeds elke ochtend wakker met een vakantiegevoel. Mevrouw Fleminks vertelt enthousiast over hoe gelukkig ze zijn met hun plekje: “We hebben nooit een lootje gehad, maar dit is een lot uit de loterij.”
Het stel heeft elkaar jaren geleden leren kennen via een reisvereniging. Zes jaar geleden krijgen ze een relatie. “Wij, en onze kinderen, zijn dankbaar dat we elkaar hebben.” Mevrouw Fleminks vertelt hoe haar kinderen een gedicht hebben geschreven voor haar nieuwe vriend. Ondanks dat hij niet hun echte vader is, zien ze hoe gelukkig hun moeder is.

Eerste bewoners De Lely

“Ik kom zelf uit Ermelo en mijn vriend woonde hiervoor in Lelystad op 9 hoog. Dat was voor hem met boodschappen eigenlijk niet meer te doen”, legt mevrouw Fleminks uit. Meneer De Lange zag vorig jaar een advertentie in de krant over de nieuwe appartementen in het Lelycentre. Ze hebben direct gereageerd, bang om zo’n mooie kans te missen. Mevrouw Fleminks: “Toen we gingen kijken vroeg ik de hele tijd ‘Is het echt op het hoekie? Echt?’. Het is allemaal zo mooi uitgekomen. Het is net een sprookje.” Zo werden zij de eerste bewoners van het project De Lely die hun nieuwe appartement betrokken.

Net even anders door Corona

Sinds ze in hun nieuwe appartement wonen eten ze in het restaurant van Woonzorgcentrum De Uiterton ernaast. Door corona kan dat nu even niet meer. “Nu heb ik geleerd met inductie te koken. Ik was gas gewend en dat is toch wel heel anders. Ik ben begonnen met een ei en dacht ‘wat een ander kan, dat kan ik ook’. Nu gaat het koken prima,” vertelt ze trots. “Ook ben ik bezig om weer hulp in de huishouding te regelen. Dit had ik in Ermelo, maar door de verhuizing en corona moet dat nog worden geregeld.”

Iedereen zegt gedag

Het spontane stel heeft altijd de deur openstaan en ze maken een praatje met alle voorbijgangers. Iedereen is erg enthousiast over hun bloementuin. “Ik zeg altijd dat ze mogen kijken, maar de bloemen wel moeten laten staan,” lacht mevrouw, “Sommige voorbijgangers weten zelfs alle namen van de bloemen. Zo mooi is dat!” Wonend tegenover de Action merken ze weinig van de verbouwingen. Er is veel doorloop van winkelende mensen, waar ze volop van genieten. “Het zijn allemaal hartstikke aardige mensen. Iedereen zegt gedag. Alle talen komen hier voorbij en een groet kost niks”, vertelt mevrouw Fleminks vrolijk.

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht