Afbeelding overzicht Lelycentre

Actuele ontwikkelingen Lelycentre gebied

26 juli 2021

Zo aan het begin van de zomer willen we u graag laten weten welke ontwikkelingen er op dit moment spelen in het gebied Lelycentre. Er is al het nodige gebeurd en zichtbaar veranderd. De Lely is hier een mooi voorbeeld van. Maar ook de nieuwe horeca: De versnapering.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de verschillende ontwikkellocaties in het Lelycentre. Sommige werkzaamheden zijn zichtbaar, zoals de werkzaamheden aan de bestrating en het groen en meer professionals op straat om de leefbaarheid te verbeteren. Andere zaken ziet u niet, zoals de overleggen met verschillende betrokken partijen, de schetsen voor bepaalde onderdelen en nog meer voorbereidende werkzaamheden.

Een update:

  • Er zijn gesprekken over de mogelijke revitalisatie/opknappen van de Uiterton. Om deze reden wordt nog even gewacht met het maken van de definitieve plannen van de omgeving van Koopmanshof, zodat de openbare ruimte straks goed aansluit op de Uiterton. De openbare ruimte moet weer voor minstens 30 jaar mee. Het zou daarom zonde zijn om nu iets aan te leggen wat binnen 5 jaar weer moet veranderen. Nagedacht wordt of het mogelijk is om het openbaar gebied rondom de Koopmanshof/Plaats gefaseerd aan te leggen. Zodra hierover meer bekend is, laten we u dit weten.
  • Vanwege het coronavirus is de bijeenkomst over de ontwikkeling van het Maerlant nog niet geweest. De architect is wel bezig met de voorbereidingen. Zodra er meer bekend is, laten we u dit weten via de website.
  • De verbouwing van de Eurotower vordert gestaag. De verwachting is dat de oplevering van de eerste woningen begin 2022 is.
  • De eigenaar van Zuiderwagenplein 1 (voormalig politiebureau) heeft onlangs een eerste schets ingediend om het pand om te vormen naar appartementen. Na de zomer wordt hiervoor het vervolgproces opgestart.
Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht