Afbeelding overzicht Lelycentre

Muren in het Lelycentre worden omgetoverd tot kunstwerk

15 november 2021

Net als op andere plekken in Lelystad, zoals het Stadshart en de kust, krijgt ook het Lelycentre kunst op de muur. Afgelopen week is de street art organisatie Writer’s Block gestart met de muurschilderingen op drie verschillende muren in het Lelycentre. De muren zijn eerst helemaal wit gemaakt, wat al een frisse uitstraling gaf, waarna de kunstenaars zijn gestart. Met als doel opvallende kleurrijke en betekenisvolle kunst op de muur!

Writer’s Block

Writer’s Block verzorgt verschillende vormen van straat kunst (oftewel street art). In Nederland zijn zij inmiddels al verantwoordelijk voor meer dan 100 grote muurschilderingen. De muurschilderingen, worden gemaakt door allerlei verschillende Nederlandse en internationale kunstenaars. In Lelystad doet Writer’s Block op dit moment een grootschalig project waarbij er in totaal 10 muurschilderingen worden gemaakt. Een van de muren in het Lelycentre wordt omgetoverd door kunstenaar SCKARO uit Frankrijk. De ander door kunstenaar NEAN uit België. Zij hebben ieder een eigen stijl en dat is terug te zien in het kunstwerk op de muur.

Resultaat

Zodra de schilderingen klaar zijn, naar verwachting eind november, zullen we het resultaat op de website en in de nieuwsbrief met u delen. Tot die tijd kunt u de kunstenaars aan het werk zien!

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht