Afbeelding overzicht Lelycentre

Bouwwerkzaamheden De Lely gaan voorspoedig

22 oktober 2019

Een aantal mensen van de gemeente Lelystad nam onlangs een kijkje op de bouwplaats van Plaats 1, om van dichtbij de ontwikkelingen te volgen. Dit voormalige kantoorpand- en winkelpand wordt omgevormd tot gebouw De Lely. In totaal komen er 38 appartementen variërend in grootte, van een studio tot een 2- of 3-kamer appartement.

Zorgvraag

De appartementen zijn bestemd voor mensen met een zorgvraag. Ze zijn volledig zelfstandig te bewonen en de zorg kan vanuit het naastgelegen zorgcentrum De Uiteron in samenwerking met Woonzorg Flevoland worden geleverd. Hiervoor wordt tussen de beide panden een speciale doorsteek gerealiseerd zodat bewoners en personeel droog en veilig van het ene gebouw naar het andere gebouw kunnen. Er is veel vraag naar de appartementen waardoor er sprake is van een wachtlijst.

Inrichting rond het gebouw

Aan de achterzijde van het gebouw wordt een fraaie binnentuin voor de bewoners gerealiseerd. Aan de kant van de Plaats (gebied tegenover de Action) zal de gemeente samen met de ontwikkelaar van Plaats 1 en de eigenaar van het winkelcentrum het gebied herinrichtingen, zodat het voor de nieuwe bewoners prettig wonen wordt.

De medewerkers van de gemeente waren onder de indruk van de voortgang. In het voorjaar 2020 worden de appartementen naar verwachting opgeleverd. 

Wij houden u via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook kunt u zich aanmelden voor de speciale nieuwsbrief.

 
     
Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht