Afbeelding overzicht Lelycentre

Nieuwsoverzicht

Afbeelding Eurotower voor verbouwing

Verbouwing Eurotower kan doorgaan

7 juni 2021

Er kan weer verbouwd worden in het voormalige kantoorgebouw Eurotower in het Lelycentre.  Het college van Lelystad heeft de verzegeling van het pand opgeheven, met uitzondering van de liftschacht. Dat betekent dat deze nog gesloten blijft vanwege de veiligheid.

Afbeelding DNO Zuiderwagenplein

Ontwikkelingen in de Dag- en nachtopvang

26 mei 2021

Op 19 mei 2020 is de DNO (Dag- en nachtopvang) van het Leger des Heils, verplaatst naar een nieuwe tijdelijke locatie op het Zuiderwagenplein in Lelystad. De verplaatsing van de DNO was nodig omdat het pand, waarin in de opvang voorheen zat, gesloopt zou worden. Het opvangen van thuis- en daklozen is een verplichte taak op grond van de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling (WMO). De locatie op het Zuiderwagenplein is een tijdelijke locatie, voor maximaal 5 jaar. Het was de bedoeling dat er direct naar een nieuwe ‘vaste’ locatie gezocht zou worden.

Plantenbakken Lelycentre

Plaats 1 krijgt met grote bloembak snel definitieve inrichting

31 maart 2021

In het najaar 2020 heeft de gemeente op een tweetal informatiebijeenkomsten een schetsplan gepresenteerd voor de herinrichting van zowel Koopmanshof als Plaats. In dit plan vinden de grootste veranderingen plaats aan de Koopmanshof. De maatregelen bij het entreegebied van De Lely aan de Plaats zijn minder ingrijpend.