Afbeelding overzicht Lelycentre

Nieuwsoverzicht

Afbeelding Smedinghuis Lelystad

Erfgoedcommissie betrokken bij Zuiderwagenplein 1 in het Lelycentre

4 oktober 2021

Het voormalige pand van de politie aan het Zuiderwagenplein 1 is een van de ontwikkellocaties in het Lelycentre. Het pand is qua uitstraling één geheel met het Smedinghuis. Het Smedinghuis in Lelystad is in gebruik door Rijkswaterstaat, maar het voormalige pand van de politie staat al geruime tijd leeg. De nieuwe eigenaar wil het leegstaande pand omvormen naar appartementen. Hiervoor heeft hij een eerste schets bij de gemeente Lelystad ingediend. Deze schets is besproken met de Erfgoedcommissie omdat het pand geen monument is, maar wel een bijzondere status in Lelystad heeft.

Binnentuin De Lely Lelycentre

Actuele ontwikkelingen Lelycentre gebied

26 juli 2021

Zo aan het begin van de zomer willen we u graag laten weten welke ontwikkelingen er op dit moment spelen in het gebied Lelycentre. Er is al het nodige gebeurd en zichtbaar veranderd. De Lely is hier een mooi voorbeeld van. Maar ook de nieuwe horeca: De versnapering.

John en Jennifer bij de Versnapering in het Lelycentre

Levendig Lelycentre trekt nieuwe horecaondernemers

13 juli 2021

Het Lelycentre is een nieuwe lunchroom rijker. Vader John en dochter Jennifer van ’t Pad openden samen hun horecazaak De Versnapering aan de Plaats 13. Vorig jaar draaiden zij al vier maanden, maar op 14 oktober 2020 moesten ze weer tijdelijk sluiten door corona. Sinds eind mei is de horecazaak weer back in business. We spraken John en Jennifer op een rustige ochtend in hun zaak. Jennifer: “Normaal gesproken zou ik geen tijd hebben om te zitten, maar nu komt het toevallig goed uit.”