Afbeelding overzicht Lelycentre

Kantoor Eurotower wordt omgevormd tot 81 appartementen

20 maart 2019

Gemeente Lelystad en Coriander Real Estate hebben een overeenkomst gesloten over de transformatie van kantoorpand Eurotower aan Noorderwagenplein 6 tot 81 appartementen. De transformatie maakt deel uit van het gebiedsplan Lelycentre dat eind 2017 in samenwerking met vastgoedeigenaren, gebruikers en bewoners van het Lelycentre tot stand is gekomen en door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het omvormen van leegstaande kantoorruimte naar woningen betekent een verbetering van de leefbaarheid en levendigheid van het Lelycentre. In totaal komen in de Eurotower 81 appartementen variërend in grootte van 26 m2 tot 86 m2, bestemd voor de verhuur. Het zal gaan om een mix van één- (studio’s) en tweekamerappartementen, met name geschikt voor starters op de woningmarkt, jongeren, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens, waaronder ook senioren. Het pand en de appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. Op de begane grond komt een centrale ontvangsthal en een fitnessruimte. Elke woning krijgt een eigen bergruimte en er komt een inpandige fietsenstalling voor pakweg 130 fietsen. Op de bovenste verdieping komt een gezamenlijk te gebruiken dakterras met glazen balustrade.

De gemeente verleent medewerking in de aanpassing van de bestemming van het pand: van kantoor- naar woonbestemming. In een latere fase pakt de gemeente de herinrichting van de openbare ruimte in de omgeving van het pand aan. Daarin wordt onder meer voorzien in de aanleg van extra parkeerplaatsen en aanvullend openbaar groen.

Inschrijving en start bouw

Het verhuurtraject is nog niet gestart. Belangstellenden voor een appartement in de Eurotower zullen nog even geduld moeten hebben. Zodra inschrijving mogelijk is, zal de naam van het betreffende makelaarskantoor bekend worden gemaakt. De verbouwing van het kantoorpand naar appartementen begint naar verwachting nog voor de zomer en neemt circa een jaar in beslag.

Meer informatie over de Eurotower

Naar nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht